Hyabak tartósítószer-mentes szemcsepp - Fókuszban a szem

HYABAK - 4X-es VÉDELEM A SZÁRAZ SZEM KEZELÉSÉRE

A Hyabak tartósítószer-mentes szemcsepp, amelynek használata száraz szem betegség esetén javasolt.

A Hyabak 4x-es védelmet jelent száraz szem betegségben. Az alábbiakban bemutatjuk, mi az a 4 tulajdonsága, amely elősegíti a károsodott könnyfilm minél természetesebb módon történő pótlását.

1. Nem tartalmaz tartósítószert

A szemcseppekben alkalmazott tartósítószerek megakadályozzák a tartályban lévő oldat felülfertőződését a cseppentést követően visszaáramló levegőben lévő kórokozók által.
Ugyanakkor ezek a tartósítószerek allergiát válthatnak ki, vagy akár gyulladásos folyamatokat is elindíthatnak. Amennyiben két vagy többféle tartósítószert tartalmazó készítményt használ, azok hatása összeadódhat, fokozva a kellemetlen hatásokat.

A tartósítószer-mentes könnypótlók használata különösen fontos:Hayabak szemcsepp

  • kontaktlencse viselés esetén,
  • szemészeti műtétet követően vagy
  • ha egyéb szembetegségre tartósítószert tartalmazó cseppet használ.

A Hyabak szemcsepp az ABAK® tartálynak köszönheti tartósítószer-mentességét. Az ABAK tartály összetett szűrőrendszerével biztosítja a benne tárolt oldat sterilen tartását a felbontásától számított 3 hónapon keresztül. Adagolórendszere nyomás hatására mindig ugyanolyan méretű cseppet enged kijutni a cseppentőfejen keresztül, megakadályozva az oldat folyását. Ezáltal a tartósítószer-mentesség mellett a használat gazdaságosabbá válik: nincs felesleges kicseppentés vagy folyás.

2. Helyreállítja a szemben az ozmotikus egyensúlyt

Hayabak szemcsepp

Szemszárazság esetén a könnyfilm, amely a szemfelszínt takarja, veszít víztartalmából, ezért só-koncentrációja megnövekszik. Az ily módon „besűrűsödött" könnyfilmmel határolva, a szemfelszín sejtjeiből víz áramlik ki, „kiszáradnak". A Hyabak alacsony só-koncentrációja révén vízforrásként szolgál a sűrű könnyfilm és a kiszáradt szemfelszíni sejtek számára, hozzájárulva azok regenerálódásához.


3. Tartósan hidratál

A Hyabak fő összetevője a hialuronsav (Na-hialuronát formában), amely az emberi szervezet egyik természetes alkotóeleme: jelen van a bőrben, ízületekben, kötőszövetekben. Terápiás célokra több területen is alkalmazzák: reumatológiában, szemészetben, de közkedvelt számos szépészeti készítmény alkotóelemeként is. A hialuronsav nagyon jó vízmegkötő képességgel rendelkezik, kiváló síkosító, hidratáló anyag.

A hialuronsav rendkívül hatékony a száraz szem kezelésében is:

  • csökkenti a tüneteket,
  • csökkenti a könnyfilm párolgását,
  • tartós hatást eredményez.

4. UV-B védelem

A Hyabak szemcsepp másik fő összetevője az aktinokinol, amely képes a szem felszínére érkező UV-B sugarakat elnyelni. Bár nem váltja ki a napszemüveg használatát, ezen tulajdonsága által a Hyabak hozzáadott értéket képvisel a szem UV-B sugarak elleni védelmében.

Kedvező tulajdonságai, mint a Na-hialuronát tartalom, a tartósítószer-mentesség, az alacsony só-koncentráció és az UV-B védelem miatt a Hyabak szemcsepp ideális választás a száraz szem betegség kezelésében. A Hyabak minden típusú kontaktlencsével használható.

A Hyabakról bővebb információért kérjük látogasson el a www.hyabak.hu weboldra.

Összetétel:

  • natrium-hialuronát
  • aktinokinol

Kiszerelés:

  • 5 és 10 ml szemcsepp ABAK tartályban

hyabak

Hyabak 5 ml szemcsepp ajánlott bruttó fogyasztói ára: 3 212 Ft

Hyabak 10 ml szemcsepp ajánlott bruttó fogyasztói ára: 3 951 Ft

 

A száraz szem kezelésére szolgáló orvostechnikai eszköz / gyógyászati segédeszköz. CE0459

A készítmény alkalmazása előtt olvassa el a teljes használati útmutatót, melyet az alábbi linkre kattintva érhet el.

Hyabak szemcsepp HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Cikkek

Hogyan őrizzük meg szemünk fiatalságát?

Hogyan őrizzük meg szemünk fiatalságát?

A szem öregedési folyamatait késleltetheti a helyes táplálkozás, az UV-B sugárzás elleni fokozott védelem, a látást rontó testi betegségek kezelése és a helyes TV-nézési mód egyaránt. A rendszeres szemészeti ellenőrzés hozzájárul a szembetegségek korai felismeréséhez és hatékonyabb kezeléséhez.

Tovább...

Ideális munkahely – a szememnek!

Ideális munkahely – a szememnek!

A szem számára ideális munkahelyen tiszta, páradús a levegő, és lehetőség szerint nagyrészt természetes világítást alkalmaznak. Fontos, hogy ha mégis szükséges a mesterséges fény, annak kialakítása szakszerű legyen, illetve fokozott figyelmet fordítsanak a számítógép-monitor megfelelő elhelyezésére. Sokat segít a rendszeres szemtorna.

Tovább...

Szemtorna – miért jó? Hogyan végezzük?

Szemtorna – miért jó? Hogyan végezzük?

A szemtorna hatásosságát kevés tudományos kísérlet vizsgálta, azonban annyi bizonyos, hogy hatékony szemfáradtság és szemszárazság ellen, valamint a konvergencia-hiány miatti kettős látás gyógyításában.

Tovább...